snapshot_3ef6abcf_3ef80edd-normal.jpg

"Se joka pierun pidättää, se taudin tahallaan tartuttaa!", huudahti Erkki-Martti vaimonsa tarjoaman räiskäle-aamiaisen jälkeen.

Turman oli vaikeuksia nähdä sakean sumun läpi sitä, oliko Erkki-Martti syönyt koko annoksensa. Turma oli alkanut kaksosten kasvettua huolehtia myös Erkki-Martista enemmän hiljalleen heräävän äitiytensä johdosta. Toiminta oli saanut miehen vatsan kasvamaan melko aistikkaaksi.

MUSAA!

snapshot_3ef6abcf_def7f406-normal.jpg

Rauha odotteli isäänsä saniteettitiloissa. Erkki-Martti oli luvannut mennä katsastamaan talon pihan turvallisuuden, ja tulla sitten hakemaan Rauhan ja tämän veljen pihalle leikkimään mikäli mitään kyseenalaista ei olisi havaittavissa.

Rauhan hiustenkasvu oli pidättynyttä. Tyttöparka ei ollut saanut päähänsä haituvan haituvaa sinä aikana kun hänen veljensä kuantalo oli alkanut muistuttaa heinäsuopaa.

snapshot_3ef6abcf_5ef8021e-normal.jpg

Valitettavasti Erkki-Martti oli unohtanut hakea lapsensa mukaan leikkimään tarkastuksen suoritettuaan.

snapshot_3ef6abcf_def7ee2a-normal.jpgsnapshot_3ef6abcf_7ef7edd2-normal.jpg

Arkkitehtuuri taitaa olla geeneissä. Palikat kiinnostivat penikoita enemmän kuin värikynät.

Vanhempien kasvatuksessa oli huomattavissa pientä eroa. Siinä, missä Turma puki Rauhalle arkiasun ylle ulos mentäessä, Erkki-Martti päätti säästää poikansa vaatteita ja laski Toivon pihalle pyjamassa. Yöasuhan joutaisi kuitenkin pesuun yökastelun johdosta todennäköisesti jo huomisaamuna.

snapshot_3ef6abcf_bef7f292-normal.jpgsnapshot_3ef6abcf_7ef7eedc-normal.jpgsnapshot_3ef6abcf_7ef7ebef-normal.jpg

Kun hurjat vihdoin oli muistettu hakea pihalta takaisin sisälle, oli heitä huomattavan vaikea saada nukkumaan. Erkki-Martti päätti turvautua laululahjoihinsa saadakseen jälkikasvunsa höyhensaarille.


"Vahingossa maailmaan synnyin minä varmaan
Isä löysi hetkiseksi jostakin armaan
Vähän aikaa kuiskuteltiin rakkauden kieltä
Eikä puuttunut urheilumieltä

Meni niinkuin meni
Kato mitäs minä mahdoin?
Tulinpahan maailmaan
Kielsin taikka tahdoin

Mutta reteesti vaan
Silti laulellaan
Eikä menneisyys paljonkaan paina
Mutta reteesti vaan
Huulta paiskaillaan
Onhan huumoria oltava aina
"

(Irwin Goodman - Reteesti vaan)

snapshot_3ef6abcf_3ef7f340-normal.jpg

Lopulta mies puhkesi itkuun liikuttuneena oman lauluäänensä ja tunnelman ansiosta. Kaksoset sen sijaan olivat paenneet siankiljuntaa unten maahan.

snapshot_3ef6abcf_bef821fa-normal.jpg

snapshot_3ef6abcf_3ef80de5-normal.jpg

snapshot_3ef6abcf_3ef6ca77-normal.jpg

Turma heräsi taas ensimmäisenä paistamaan lettuja. Lettutaikinaan kuuluvat ainekset oli perheellisenkin helppo dyykata, ja siksi se tuntui olevan suosikkiaamiainen Tulimetsien perheessä.

"Kuule sydämenlämmittäjäni", Turma aloitti, ja jatkoi: " Olisiko mitään, jos tekisimme yhteiskunnalle ja itsellemme palveluksen ja opettaisimme rakkautemme hedelmille hieman elämiseen tarvittavia taitoja?"

"Kuulostaa ihan järkevältä", tuumi Erkki-Martti, mutta muistutti, että oli jo eilen tutustuttanut lapset pihalla erilaisiin luonnon ihmeisiin, kuten siihen, että lämmin ilma nousee ylöspäin, tai siihen, mitä eroa on kastemadolla ja rupikonnalla.

snapshot_3ef6abcf_bef7f499-normal.jpg

Älä sano älä sano älä sano minä olen pullaa-aa-a

snapshot_3ef6abcf_1ef7e7e3-normal.jpg

Erkki-Martti oli häkeltynyt siitä, että hänen tyttärensä ensimmäinen sana oli "ISÄ". Miehen mielenterveyden takia on hyvä jättää kertomatta hänelle totuus siitä, että kyseessä olikin vain kuuloharha.

snapshot_3ef6abcf_9ef7e9a3-normal.jpgsnapshot_3ef6abcf_5ef7eb82-normal.jpgsnapshot_3ef6abcf_7ef7eeb9-normal.jpgsnapshot_3ef6abcf_5ef7ec3e-normal.jpg

Turma vetäytyi kuitenkin usein päivien päätteeksi itkemään talon vielä autioihin huoneisiin. Muutoksia oli tapahtunut hänen elämässään kuluneen muutaman vuoden aikana niin paljon, että niiden käsitteleminen tuntui yhtä mahdottomalta, kuin vessapaperin dyykkaus.

snapshot_3ef6abcf_9ef7f39b-normal.jpg

Herra Tulimetsä ymmärsi vaimoaan, ja kutsui tämän pelaamaan shakkia alakertaan.

"Kulta, tiedäthän, että tämä rutiinista poikkeava toiminta saa kaikkien hormonit hyrräämään. Minunkin testosteroniarvoni heittelivät päivän aikana niin paljon, että minulle kasvoi viisi rintakarvaa", Erkki-Martti yritti jakaa kokemuksiaan vaimonsa kanssa.

"Hyvä, etten ole ainoa. Pelkäsin olevani huono äiti!" Turma huudahti helpottuneena matittaen samalla miehensä kuninkaan.

snapshot_3ef6abcf_1ef7e7a7-normal.jpgsnapshot_3ef6abcf_fef7f504-normal.jpg

Sittemmin koittanut "kävelemisen alkeet" - päivä päättyi suunnitelmiensa osalta lyhyeen kun jotain outoa alkoi tapahtua...


Kuvien laatu tulee paranemaan lähiaikoina. Olen tosin jo pelannut sen verran pidemmälle kuin mitä osat kertovat, että laadunmuutos taitaa alkaa lasten mahdollisilta yliopistoajoilta. MUTTA! Siis vihdoin pääsette eroon pelin kamerasta jos se jotakin on haitannut. Ja lupaan että seuraava osa on sinänsä pitkä että luvassa on paljon värikkäitä kuvia Tulimetsän perheestä!

Lämmöllä, Lasidino